Hotell i Waikiki Beach.

Hotell

i USA och Kanada

Swanson's är agent för 1000-tals hotell och motell i USA, Kanada och Västindien.

Vi erbjuder hotell i alla prisklasser. I alla större städer och turistområden har vi dessutom egna handplockade hotell. Hotellen ligger inte live på våra hemsidor. Vi vill hellre kommunicera med dig som resenär för att kunna ta fram bästa alternativ.

Vi hjälper dig att skräddarsy din resa, du väljer själv hur mycket du vill boka, bara hotell eller även bil och flyg.

Läs mer om hotellkampanjer just nu.

I alla prisklasser
Vi kan boka hotell för de flesta smaker, dock endast i undantagsfall budgetklass. De flesta hotell och motell avser turistklass, mellanklass och förstaklass, men vi erbjuder även lyxhotell, härliga resortanläggningar och rancher. Vi har även mängder av hotell och motell som passar för bilresenärer.

Boka i förväg
Resandeströmmen i Amerika är väldigt stor och de flesta storstäder och stora turistområden har mycket hög beläggning. Det är därför att rekommendera att boka hotellen i förväg. Detta gäller i de flesta fall. Bilar ni på landsbygden är det ofta lätt att hitta prisvärda motell så länge man inte börjar leta alltför sent. I närheten av alla kända nationalparker är det alltid att rekommendera att boka i förväg, liksom i de stora städerna.

Genom att boka i förväg försäkrar ni er om att få rum i den prisklass ni söker, och dessutom slippa besväret att söka efter rum, ofta utan att finna något. Att komma till exempelvis San Francisco och leta efter ett hotell i 150-dollarsklassen kan sluta dyrt, kanske finns endast rum ledigt på något lyxklasshotell för US$ 500.

Hotellrum
Storleken på hotellrum varierar relativt mycket från hotell till hotell. På samtliga våra hotell gäller att rummen har toalett med bad och/eller dusch, tv och telefon. Vid incheckning kommer ni som regel att avkrävas ett avdrag av kreditkort för att ”öppna upp” telefonen eller för att kunna debitera kostnader på rummet. Det är vanligt att hotellet drar en deposition vid incheckning på en uppskattad summa. Denna krediteras sedan vid utcheckning. Har man ej kreditkort lämnas en deposition.

Enkelrum
Bäddning kan vara allt från en vanlig enkelsäng (ca 90 cm bred) till queensize eller kingsize.

Dubbelrum
Bäddning kan vara en dubbelsäng (ca 130-140 cm bred), två enkelsängar, två dubbelsängar eller en queen-/kingsizebädd.

Flerpersonersrum
Beroende på rummens storlek och lokala föreskrifter kan man vara 3 eller 4 personer i ett rum. Det förekommer aldrig tre eller fyra bäddar i ett hotellrum. Ett rum för tre personer har normalt två dubbelsängar (ca 130-140 cm), men kan ha en dubbelsäng och en enkelsäng eller bäddsoffa. Ett rum för fyra personer har normalt två dubbelsängar eller en dubbelsäng och en bäddsoffa för två. Bäddsoffor har begränsad komfort. I vissa fall kan man få en extrabädd (vikbar) insatt. Denna bädd är av sämre kvalité och rummet blir trångt. Extrabädden beställs och betalas på plats.

Luftkonditionering
Centrala luftkonditioneringsanläggningar är inte alltid igång vintertid. I till exempel New York startas de inte förrän i maj månad. Vid en varm vårdag eller sen höstdag kan därför inte alltid luftkonditionering påräknas. Luftkonditioneringsapparater låter, speciellt om varje rum har ett eget aggregat.

Frukost
Frukost ingår mycket sällan i hotellpriserna. På vissa hotell och motell finns kontinental frukost, det vill säga kaffe, juice, bröd och eventuellt flingor och youghurt. Tänk på att med bröd menas inte alltid matbröd utan det kan vara sött bröd som donut eller muffins. Endast ett fåtal hotell har full amerikansk frukost i priset.

Resort fee/Urban fee
Många hotell tar ur en extra kostnad, så kallad Resort fee (finns även andra namn). Denna kan inkludera flera olika saker, wifi, vatten på rummen, fria lokala samtal, solstol etc. Är denna känd och obligatorisk vid bokningstillfället är den normalt inkluderad i våra priser alternativt informeras om att den betalas på plats. Är den frivillig kan den bokas/betalas på plats. Om sådan avgift införes efter bokningstillfället kan den påföras på plats och arrangören är då inte ansvarig och återbetalningsskyldig.

Läs mer om destinationerna

Margaritaville Resort Orlando.

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man internationellt körkort i USA och Kanada?

Hur betalar jag vägtullarna för min hyrbil?

Ingår GPS till min hyrbil?

Bokningsförfrågan

Fyll i dina uppgifter för att skapa en bokningsförfrågan. Vi återkommer så snart vi kan.

Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.

Vilken standard på hotell?

Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.