Country Music Hall of Fame

1961 skapades Country Music Hall of Fame and Museum av organisationen Country Music Association (CMA) för att uppmärksamma framstående personer inom countrymusiken. År 1967 invigdes en stor byggnad som också innehåller ett museum om countrymusiken, och där finns nu också plaketterna över samtliga personer som valts in i Country Music Hall of Fame sedan starten.

Artisterna som väljs in hedras bland annat med en plakett som till en början placerades på Tennessee State Museum i Nashville. Första året, 1961, antogs Jimmy Rodgers, Fred Rose och Hank Williams Sr. som de allra första att bli medlemmar och bland de senaste medlemmarna finns Dean Dillon, Marty Stuart och Hank Williams Jr. Antalet invalda medlemmar är numera drygt 140.

Reser man till Nashville lockas man i regel av all den musik som finns i staden och ett besök på Country Music Hall of Fame känns såklart som ett ”måste”. Även om man bara är måttligt countryintresserad är det ändå väldigt trevligt att strosa runt inne på muséet och lyssna på en massa olika sorters countrymusik. Framförallt att beskåda alla dessa häftiga kreationer som countrystjärnorna burit under sina olika konserter är en upplevelse.

Blandningen av artister och musik är stor. Allt från klassiska veteraner som Jim Reeves, Dolly Parton och Kenny Rogers till modern countrypop med artister som Shania Twain och Taylor Swift finns representerade här. Lyssna på musik, beundra showklädslar och läs om artisternas karriärer!

Räkna med minst ett par timmar här. En halvdag eller mer är inga som helst problem för den hängivne countryfantasten! Sitt sen ner i kafeterian, ta en fika och smält alla intryck som besöket lämnat. Avsluta såklart med lite shopping i souvenirbutiken!

Läs mer om destinationerna

Country Music Hall of Fame i Nashville.