Minnesota

Svenskbygderna framför andra. Upplev historiens vingslag från våra förfäder.

Kring Minneapolis finns de mest kända orterna: Lindstrom, med statyn över Karl-Oskar och Kristina, Stillwater, Chisago City, Taylor Falls, Scandia, Glader Cemetary och Mora som också är känt för sitt amerikanska Vasalopp.

Naturen är ganska lik den svenska och stora delar av Minnesota har ett vackert böljande landskap med mycket lövskog. Den som gillar friluftsliv finner mycket. Ju längre norrut man kommer desto vildare och större skogar. Många sjöar, fiske, kanotering med mera. I nordöst ligger Duluth som är en bra utgångspunkt.

Minnesota har 250 km kust mot Lake Superior och här går en av statens vackraste bilvägar mot kanadensiska gränsen. Bemidji är en centralort för timmerindustri men är också ett vackert naturområde. St Croixfloden är på många ställen bred och har ett rikt rekreationsutbud. Floddalen är vacker.

Sommartid finns hjulångare och flera småstäder vaknar till liv. I Mille Lac möts kontraster, indianreservat med vacker natur, stor sjö och stort kasino. Rochester har ett av Amerikas mest kända sjukhus. Minneapolis är största staden och har ett av Amerikas största shoppingcenter, Mall of America. Dessutom inkörsporten till svenskbygderna.

Läs mer om destinationerna

Statyer av Karl Oskar och Kristina i Lindstrom, Minnesota.

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur beställer jag Swanson’s katalog?

Ingår frukost på hotell i USA och Kanada?