Montana

Montana anses vara den stat i Amerika som har högst livskvalitet. Speciellt när det gäller Montana kan det vara svårt att peka ut enskilda sevärdheter. Montanas skönhet, för det är en mycket vacker stat, är just de allmänna vackra vyerna.

West Yellowstone är gateway till Yellowstone. Här, precis som på många andra ställen i Montana och i viss mån i Wyoming, finns många rancher som hyr ut rum. Man kan prova på river rafting i Gallatin River eller någon annan flod.

Glacier National Park ligger på gränsen till Kanada. Vacker och mäktig natur. National Bison Range inhyser mängder av buffalos. Crazy Mountains är vackert med oändliga vyer.

Lewis and Clark Caverns är bland de största grottformationer som finns i Amerika. Grasshopper Glacier har stora isfält berömda för sina infrusna insekter. Bighorn Canyon är ett dammbygge som fyllt en stor canyon med vatten.

Crow Agency är huvudkvarter för crowindianerna och här finns Little Big Horn Battlefield, där general Custer dog med hela sin armé. Virginia City/Nevada City är två välbevarade guldgrävarstäder.

Välkomstskylt till Montana.

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man vaccinera sig när man ska åka till USA och Kanada?

Hur dags är incheckning och utcheckning på hotell?

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna?