Klippiga Bergen

Klippiga Bergen börjar i västra delen av Montana och Wyoming. Kännetecknande för North och South Dakota, Montana och Wyoming är att de inte har så stor befolkning och vidderna är stora. Ett böljande landskap som blir mer och mer dramatiskt ju längre västerut man kommer.

Utöver jordbruk och stora kreaturs farmar finns stora nationalskogar. Många städer är uppvuxna kring amerikanska militärposteringar från 1800-talet och bär namn från dessa.

Gateway till Klippiga Bergen

Denver är den perfekta startpunkten för att upptäcka Klippiga Bergen. Mängder av spännande resmål, fantastisk natur och inte minst guldgrävarhistoria och Vilda Västern. Flera sevärdheter ligger nära, bara någon timma från centrum men framför allt ligger Denver centralt oavsett om man väljer att resa norrut, söderut eller västerut.

Norrut väntar North Dakota, Wyoming, Montana och Idaho med fantastiska naturscenerier med Yellowstone och Grand Tetons i spetsen, Mount Rushmore och Crazy Horse och genuin westernmiljö. Söderut hela Colorados spännande natur och westernhistoria liksom New Mexico. Västerut finns flera av Colorados mest kända vinterorter, Vail, Aspen och Breckenridge, vidare genom Utah och Nevada till San Francisco. Ett populärt alternativ är att ta tåget från Denver genom Klippiga Bergen till San Francisco.