Phoenix & Scottsdale

Phoenix är den största staden i Arizona och ett stort center för handel och industri. Scottsdale är dess tvillingstad och här är det nästan bara avkoppling som gäller. Scottsdale är en luftig stad med ett vackert ökenlandskap och de flesta hotellen är så kallade resorts, vilket innebär att de har trevliga trädgårdar med oftast större swimmingpooler och tillgång till rekreation som tennis och golf.

Kring Scottsdale finns mängder av golfbanor av hög klass. Shopping finns i överflöd liksom restauranger som ni hittar i alla smakriktningar och prisklasser. Självklart hittar ni riktiga steakhouses, liksom förstås äkta mexikansk mat, samtidigt som ni kan hitta gourmetrestauranger. Naturligtvis finns många kedjerestauranger som serverar amerikansk mat till förmånliga priser.

Shopping

Utbudet för de shoppingintresserade är oändligt, allt från stora shoppingcentra till mängder av mindre affärer. Här finns Arizonas största shoppingområde med Fashion Square i spetsen med märkesbutiker. I Old Town finns flera gator med mindre butiker. Mestadels säljs westernkläder, smycken med mera, allt i en trevlig miljö. Längs Scottsdale Road kommer sedan flera andra shoppingcentra.

Vilo- och baddagar

Scottsdale är en utmärkt plats att lägga några vilodagar i. Är ni på en omfattande road trip kan det vara skönt att vila och koppla av, eller varför inte starta er resa med avkoppling. Vi rekommenderar gärna ett längre stopp, det vill säga en ren semestervecka till sol och bad, men med bilens hjälp kan ni göra spännande utflykter.

Gateway Scottsdale

Phoenix har utmärkta flygförbindelser till alla gateways i USA och även direktflyg till London. Börja resan med ett par dagars avkoppling innan ni far på upptäcktsresa bland västkustens många sevärdheter.

Klimat och väder

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagmedeltemperatur 18 21 24 29 34 39 41 39 37 31 24 20
Nattmedeltemperatur 1 4 7 10 14 19 24 23 20 12 5 3
Regndagar/månad 3 3 2 1 0 1 3 3 2 2 2 3

Swanson's tips

Tidszoner

Hotell

Saguaro

Phoenix & Scottsdale

JW Marriott Camelback Inn

Phoenix & Scottsdale

Holiday Inn Express

Phoenix & Scottsdale

Embassy Suites

Phoenix & Scottsdale

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Vad är resortavgift?

Vad är envägshyra på hyrbilen?

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna?