Universal Studios Orlando

Universal Studios i Orlando bjuder på många upplevelser för både stora och små. Åk iväg på äventyr med Harry Potter och hans vänner i deras magiska universum. Hjälp Transformers, Men in Black och Spiderman i deras kamp mot det onda. Eller besök Simpsons galna värld.

Universals andra park, Island of Adventure, ligger intill Universal Studios. Vi rekommenderar att ha biljett till både Universal Studios och Islands of Adventure för att uppleva hela denna fantastiska värld. Biljetten inkluderar då även en åktur med Hogwarts Express mellan parkerna.

Vi får ofta frågan om vilken typ av biljett man ska köpa till Universals parker. Har man tid och möjlighet rekommenderar vi att köpa för två dagar och två parker för att hinna med alla attraktioner. Under högsäsong kan köerna vara långa så vill man satsa lite extra kan man köpa expresspass som ger förtur i köerna.

Varför inte bo på något av Universals hotell? På vissa av dem får man komma in en timme innan den officiella öppningstiden. På ett par av hotellen ingår det också expresspass.

Utanför Universal Studios ligger Universal CityWalk som är som en liten stadskärna, såklart i Universalstil. Här finns både Universalaffärer och vanliga affärer, restauranger, underhållning, bio och nöjen.

Universals tredje park är Volcano Bay – vattenparken där man slipper stå i kö. Vattenparken är uppbyggd kring Krakatau, den stora vulkanen inne i parken. Volcano Bay har ett virtuellt kösystem där man via ett armband får veta när det är ledigt på attraktioner. Vill man inte åka någon attraktion kan man t.ex. besöka den konstgjorda stranden eller varför inte relaxa i en privat cabana?

Universal Studios i Orlando, Florida.

Swanson's tips

Barnens Amerika