Orlando med Kissimmee

Orlando i Florida är den perfekta semesterorten för hela familjen! Här hittar man mycket prisvärda övernattningsmöjligheter, utmärkta restauranger, internationell underhållning, avslappnande aktiviteter, bästa shoppingen och kul på alla berömda attraktioner!

När man påstår att Orlando är världens största nöjescentrum är det nog ingen som kan säga emot. Vi som turister tänker naturligtvis först på Disney World, SeaWorld och Universal Studios men inom en timmes radie finns mängder av attraktioner, som var och en är fantastiska och lockande.

Magic Kingdom, Disney World. Tänk dig själv en plats där alla de tecknade seriestjärnorna dansar fram; Kalle Anka, Långben, Pluto och Musse Pigg! En plats med spännande äventyr bakom varje hörn. En plats som du trott bara existerat i drömmar… finns på Magic Kingdom.

Nästa stopp blir EPCOT, där dagens nationer och upptäckterna i morgon leder dig på en fantasiresa genom tid och rymd. På Disneys Hollywood Studios, är filmens värld verklighet. Tag en tur bakom kameran och kulisserna eller följ med till Catastrophe Canyon där massor av överraskningar väntar. Disneys fjärde park är Animal Kingdom. En annorlunda och spännande djurpark.

Berömda Universal Studios från Hollywood är en stor attraktion med sina spännande miljöer från filmens värld. Här finns mycket science fiction med hjälp av Steven Spielberg som har gjort filmer som ET, Tillbaka till framtiden och Star Trek. Universals Island of Adventure är nog Orlandos mest spännande nöjespark med Jurassic Park i spetsen och succén Harry Potter som dubblerades med Dragon Alley och Hogwarts Express.

Kom till Orlando och upplev en häftig vattenrutschbana på Universals Volcano Bay eller på Disney’s Blizzard Beach där man når en fart på nästan 100 km/tim, eller Sea Worlds nya Aquatica.

Naturen är dock oslagbar och på SeaWorld finns delfiner, pingviner m.m. SeaWorld toppar tillsammans med Magic Kingdom barnens lista.

Släpp loss på Universal Studios City Walk med många restauranger och barer med underhållning eller hos Disney Springs, det finns något för alla i Orlando.

Det bästa med allt detta är inte hur fantastiska attraktionerna är, utan att de vänder sig till alla människor. Unga, gamla, familjer, par eller resenärer på egen hand, alla finner Orlandos attraktioner lika spännande och lockande.

Entré Universal Studios i Orlando.

Klimat och väder

Orlando har mestadels ett behagligt väder. Somrarna kan bli mycket varma. Nästan året runt kan man erbjuda varmt och skönt väder, så man kan med fördel bättra på sin solbränna vid hotellens pooler. Mellan december och februari får man dock räkna med svalare väder, ungefär som svenskt vårväder.

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagmedeltemperatur 21 22 24 28 30 32 32 32 31 28 25 22
Nattmedeltemperatur 10 11 13 16 19 22 23 23 22 19 14 11
Regndagar/månad 4 5 6 4 7 11 14 13 11 7 4 4

Swanson's tips

Swansons´s Orlando

Orlando är för alla

Attraktioner

Restauranger

Hotell

Regal Oaks Resort

Orlando

Melia Orlando Celebration

Orlando

Doubletree by Hilton at SeaWorld

Orlando

Villor med egen pool

Orlando

Margaritaville Resort Orlando

Orlando

Hard Rock Hotel at Universal Orlando

Orlando

Loews Sapphire Falls Resort At Universal Orlando

Orlando

Universal's Cabana Bay Beach Resort

Orlando

Hilton Orlando Buena Vista Palace Disney Springs

Orlando

Disney's Grand Floridian Resort

Orlando

Disney's Caribbean Beach Resort

Orlando

Disney's Animal Kingdom Lodge

Orlando

Disney's All-Star Sports Resort

Orlando

Disney's All-Star Music Resort

Orlando

Disney's All-Star Movies Resort

Orlando

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Vad har Swanson’s för barnerbjudanden och hur länge räknas man som barn?

Vad är envägshyra på hyrbilen?

Hur tidigt eller när kan jag köpa min Swanson’s resa?