Curacao

De härliga varma östliga passadvindarna, det torra klimatet och det salta havsvattnet ger de bästa förutsättningarna till en härlig badsemester.

Curacao är huvudön i Nederländska Antillerna, belägen endast cirka 60 kilometer från Sydamerikas kust, och väl utanför orkanbältet. Ön är relativt kuperad och många mindre sandstränder gömmer sig mellan utstickande kalkstensformationer.

Curacao är den största av ABC-öarna och också den folkrikaste med cirka 160.000 invånare. Curacao är ett stort ekonomiskt centrum i västindien med ett stort oljeraffinaderi och en av världens kanske bästa naturliga hamnar med varv. Vid en första anblick är detta kanske inte så lockande, samtidigt innebär det att ön inte är så beroende av turismen.

Curacao kombineras med fördel med Aruba eller St Martin. På plats kan man göra utflykter till den obebodda ön Klein Curacao. Dykning är en stor attraktion och flera av våra hotell erbjuder detta, och man kan även ta dykarcertifikat. Curacao Sea Aquarium ligger granne med hotellet Lions Dive och här kan ni simma med delfiner.

Willemstad

Huvudstaden Willemstad är en ”riktig” stad, med bra restauranger, bra shopping och trevlig miljö. Staden delas av hamninloppet som är cirka 100 meter brett. Det är en upplevelse att sitta vid ett hamnkafé och se ett kryssningsfartyg eller gigantiskt fraktfartyg glida förbi. När fartyg kommer öppnas gångbron över hamninloppet. Då startar världens sannolikt kortaste färjetrafik över det 100 meter breda hamninloppet. För att upprätthålla en snabb tidtabell sker detta dessutom med två färjor.

Willemstad har av UNESCO klassats som ett viktigt världsarv och det är lätt att förstå varför. Staden är nästan en replika av en holländsk 1700-tals stad, kryddad med västindisk färgglädje. De vackra pastellfärgade husen ger staden en verkligt personlig och charmig framtoning. Allt fler av de gamla husen renoveras och just nu pågår en stor upprustning av de gamla judiska kvarteren med sina pampiga villor. I Punda ligger den flytande marknaden med dagliga färska varor från Venezuela, frukt, grönsaker och fisk.

Vid kombinationer med Curacao ett par dagar rekommenderar vi verkligen att ni bor på Kura Hulanda i gamla stan. Ett hotell som omfattar 10 renoverade kvarter med härlig miljö. Övriga hotell hittar man vid eller nära någon av de många stränderna. Under en öutflykt kan ni hitta er egen strand, se vackra plantagehus, flamingos och upptäcka kalkstensgrottor.

Hotell

Avila Beach Hotel

Curacao

Papagayo Beach Resort

Curacao

Kura Hulanda Village & Spa

Curacao

LionsDive Beach Resort

Curacao

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Hur länge måste mitt pass vara giltigt?

Kan man i förväg boka sittplatser, s.k. seating på flyget?