Denali National Park

Denali National Park ligger i det centrala Alaska mitt emellan Alaskas två största städer Anchorage och Fairbanks. Hit kan man resa under sommarperioden 15/5-15/9.

Denali var tidigare känt som Mount McKinley, som är Nordamerikas högsta berg 6 190 meter. Man bytte officiellt namn till Denali, vilket är ursprungsbefolkningens namn på berget och betyder den höga.

Parken är gigantiska 24 585 km2, dvs. nästan lika stort som Västra Götaland. Det finns bara en väg in och samma väg tillbaka. För att man verkligen skall hinna se och uppleva parkens natur och djur bör man som minst ta en tur på 8 timmar. Bo gärna vid parken två nätter så man har en heldag inne i parken.

Endast i en liten del av parken får man köra med egen bil, därför skall man hellre förboka turer med buss. Läs mer och boka här: https://www.reservedenali.com/tours-transits/the-denali-tour-experience/

Vill man komma helt tätt på berget så rekommenderar vi en flygtur med TAK som utgår ifrån Talkeetna, en mysig lite bergsbestigarby som ligger ca 2 timmar med bil söder om nationalparken.

https://www.nps.gov/thro

Läs mer om destinationerna

Denali National Park i Alaska.