Jasper National Park i Kanada.

Rundresa Kanada & Alaska

Rundresa med svensk reseledare, reslängd 20 dagar

Kanada är ett av världens största länder, men kommer ofta i skymundan av grannen i söder. Nu är det dags att uppleva Kanadas storslagna natur och häftiga städer. Dessutom ingår en spännande kryssningsresa till Alaskas största sevärdheter - en oslagbar kombination.

Kanada har oerhört mycket att erbjuda och denna resa tar dig från kust till kust. Vi börjar i den fransktalande delen och besöker bland annat Montreal och en av Nordamerikas vackraste städer, Quebec. Därefter kosmopolitiska Toronto och de berömda Niagarafallen. Flyg över prärien till Calgary. Dags för en bussresa genom mäktig och häftig natur. I Kanadas Klippiga bergen ser vi bland annat Banff, Lake Louise och Jasper.

Vi hinner uppleva Vancouver innan det är dags att borda Royal Caribbeans fartyg Serenade of the Seas för en oförglömlig kryssning längs Alaskas dramatiska kust. Svensk reseledare i Kanada såväl som på kryssningen.

Stadsvy från park i Montreal.

Program - Dag för dag

Dag 1. Skandinavien - Montreal

Dag 2. Montreal

Dag 3. Montreal - Québec City

Dag 4. Québec City - Toronto

Dag 5. Toronto

Dag 6. Toronto - Niagara Falls

Dag 7. Toronto - Banff

Dag 8. Banff - Lake Louise - Jasper

Dag 9. Jasper - Kamloops

Dag 10. Kamloops - Vancouver

Dag 11. Vancouver

Dag 12. Vancouver - Kryssning

Dag 13-18. Kryssning till Alaska

Dag 19. Vancouver - Skandinavien

Dag 20. Ankomst Skandinavien

Resevillkor

För denna resa krävs inresetillstånd till Kanada, eTA, samt även till USA, ESTA. Ansök i god tid.

För inresa till Kanada (glöm inte att ladda ned appen ArriveCAN) respektive USA krävs giltigt vaccinationsbevis (se avresemeddelandet).

För närvarande krävs även ett negativt PCR/antigen-test som tagits inte mer än två dagar före ombordstigning på kryssningsfartyget. Om detta skulle gälla även i slutet av augusti kommer Swanson’s att boka tid för test i Vancouver, men kostnaden för testet ingår inte i resans pris utan betalas av resenären direkt på plats.

Hotell

Hotellförteckning för resan: Montreal - Le Meridien Versailles ****, Quebec City - Hotel Le Chateau Laurier ****, Toronto - Hilton Toronto ****, Banff - Royal Canadian Lodge****, Jasper - Jasper Inn***, Kamloops - DoubleTree Hotel ***(*), Vancouver - Sheraton Wall ****.

Hilton Toronto

Toronto · 3

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Behöver man vaccinera sig när man ska åka till USA och Kanada?

Behöver man pass och visum för att komma in i Kanada?

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Fungerar min mobiltelefon i USA och Kanada?