Toronto

Toronto är Kanadas största stad, men kommer ändå ofta i skymundan av de mera namnkunniga städerna i USA. Faktum är att Toronto har väldigt mycket att erbjuda sina besökare både vad gäller sevärdheter, nöjen, sport, restauranger och shopping. En verkligt mångkulturell stad och dess drygt fem miljoner invånare kommer från mer än 75 länder. Toronto har också många teatrar och musikalscener.

Toronto ligger vid Lake Ontarios strand och är Kanadas finanscentra. Staden är relativt kompakt med tanke på dess storlek och man klarar sig bra till fots eller så tar man hjälp av ett väl utvecklat spårvagnsnät. Centrum har mest moderna byggnader men det finns en del gamla och charmiga kvarter i t.ex. the Destillary och Queens West.

Längst ner vid Lake Ontario ligger Air Canada Centre, berömda hockeylaget Toronto Maple Leafs hemmaarena. En av stadens största sevärdheter är CN Tower, en av västvärldens högsta byggnader. En utvändig glashiss tar dig snabbt upp 350 meter. Här finns bl.a. en roterande restaurang och bar. Det är nästan ett måste att äta middag här en kväll. Tornet har också en utvändig balkong med glasgolv, en spännande plats för ett foto för den som vågar. Man kan komma ytterligare 100 meter upp i tornet och se USA och Niagarafallen.

Läs mer om destinationerna

Toronto.

Klimat och väder

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagmedeltemperatur -1 -1 4 11 18 24 27 26 21 15 7 1
Nattmedeltemperatur -8 -8 -4 2 8 13 16 15 12 6 1 -5
Regndagar/månad 8 10 8 9 8 7 6 8 6 8 9 9

Swanson's tips

Swanson's Toronto

Sport och Nöjen

Restauranger

Shopping

Utflykter

Kringområdet Toronto

Kringområdet Östra Kanada

Hotell

Toronto Marriott City Centre Hotel

Toronto

Holiday Inn Toronto Downtown Centre

Toronto

Hilton Toronto

Toronto

Fairmont Royal York

Toronto

Bond Place Hotel

Toronto

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i Kanada?

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Ingår frukost på hotell i USA och Kanada?