Whistler

Kanske den mest kända av Kanadas semesterorter är vackra Whistler, som var värd för vinter-OS 2010.

Detta är verkligen en året runt-destination med skidåkning, snowboard och snöskoter vintern och vandring, bergsklättring och zip-lining lockar besökare sommartid. För den våghalsige finns det t.ex. även cross country-cykling där man tar med sig cykeln upp i liften för att sedan cykla nedför skidbackarna. Whistler centrum är bilfritt och det finns shoppinggator med butiker och barer.

Efter en dag i bergen så kan man ta något gott att äta och dricka nere i Whistler. Det finns gott om olika typer av restauranger att välja mellan, alltifrån finare restauranger till enklare after ski-hak. Varför inte avsluta dagen med en öl från någon av de lokala bryggerierna, samtidigt som man sitter vid en öppen eld vid backens slut och tittar på nedkommande skidåkare eller cyklister.

Whistler är omgiven av fantastisk natur, mäktiga berg, glaciärer, sjöar och regnskog. En åktur på PEAK 2 PEAK Gondola, som länkar till Blackcomb, erbjuder 360 graders utsikt över det fantastiska landskapet, är ett absolut måste.

 

Läs mer om destinationerna

Whistler centrum.

Swanson's tips

Kringområdet Västra Kanada

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Ingår frukost på hotell i USA och Kanada?

Fungerar min mobiltelefon i USA och Kanada?