Niagara Falls

Niagarafallen, för alltid på listan över ett av världens underverk som du måste ha sett minst en gång i ditt liv.

Niagarafloden bildar gräns mellan Kanada och USA och de mäktiga vattenfallen delas mellan dessa länder. Den mest spektakulära utsikten har man från kanadensiska sidan varifrån man har full bild av alla tre fallen, kanadensiska Hästskofallet, de amerikanska och Brudslöjefallen.

Att göra i Niagara Falls

Gör en 20-minuters båttur med berömda Hornblower fram till fallen, Voyage to the Falls Boat Tour. En verkligt spännande upplevelse.

IMAX
Besök IMAX Theatre Niagara och se en intressant film om fallen och dess historia.

Skylon Tower
Ta hissen upp till toppen av Skylon Tower och deras observation deck för en fantastisk utsikt över fallen och omgivningarna. Här uppe finns även restauranger på två av toppvåningarna, varav den ena är roterande. Perfekt för en lunch eller middag.

 

Kringområdet Niagara Falls

Kör norrut längs Niagara Parkway till idylliska Niagara-on-the-Lake. En verkligt charmig och vacker sekelskiftesstad vid flodens mynning. Niagara-on-the-Lake beskrivs ofta som den vackraste staden i Ontario. Förutom de vackra omgivningarna har det charmiga centrumet grönkantade gator med utmärkta restauranger och ett urval av konst och kultur i världsklass.

Provinsen Ontario har en omfattande vinindustri och stanna till och prova specialiteten Ice wine som många anser görs bäst i just detta område. Endast en droppe fås från varje druva och gör detta till en riktig exklusiv dryck.

Kringområdet Toronto

Toronto är inkörsporten till ett enormt område i östra Kanada och erbjuder enkel tillgång till världsberömda Niagarafallen, till de stora skogarna och tusentals sjöar runt Muskoka.

Niagara-on-the-Lake
En verkligt charmig och vacker sekelskiftesstad vid flodens mynning. Provinsen Ontario har en omfattande vinindustri och stanna till och prova specialiteten Ice wine som många anser görs bäst i just detta område. Endast en droppe fås från varje druva och gör detta till en riktigt exklusiv dryck.

Thousand Islands
Res österut längs Lake Ontario till Rockport varifrån du kan göra en båttur förbi både obebodda och bebodda öar, åk förbi Fort Henry som var en viktig handelsplats för trappers och indianer och har en stor plats i den kanadensiska historien. På öarna finns även slott, vackra villor, sommarhus, fyrtorn m.m.

Båttur Thousand Islands med Island Queen.

Båttur Thousand Islands.


Algonquin Provincial Park

Det första området i Ontario som blev nationalpark. Parken erbjuder något för alla, friluftsliv och ett stort djurliv. Hundratals(!) sjöar erbjuder utmärkta möjligheter till en kanottur eller ett uppfriskande dopp.

Läs mer om destinationerna

Vy över Niagarafallen med Skylon Tower, utkiksplatser och Hornblower båttur.

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Ingår frukost på hotell i USA och Kanada?

Fungerar min mobiltelefon i USA och Kanada?