Ottawa

Ottawa är fyllt med kultur och historia. Från det imponerande parlamentets byggnader på Parliament Hill till de charmiga kajerna längs Rideau-kanalen. Ottawa har många nationella museer som alla berättar om Kanadas rika historia.

Ottawa, Kanadas fina huvudstad, grundad så sent som 1855. Staden ligger i sydöstra Ontario, på gränsen mellan provinserna Ontario och Quebec där man ville ha en plats som låg mitt emellan det fransktalande Montreal och engelsktalande Toronto. Ottawa ligger vackert vid stränderna av Ottawa och Rideaufloderna. Här finns mycket att se och uppleva och gärna till fots! Staden är rik på museer, parker, stora statyer varav flera hedrar eller är skapade av Kanadas ursprungsbefolkning; First Nations (indianer), inuiter och métiser.
Ett bra exempel är totempålen och statyn i Confederation Park. Besök gärna National Gallery of Canada.

Vid Parliament Hill ligger parlamentsbyggnaden där man sommartid dagligen ser vaktombytet och på kvällen bjuder staden på en spektakulär ”Sound and Light” show. Den som är intresserad kan även gå på en sightseeingtur i denna byggnad som påminner om Londons Westminster.

I närheten av parlamentsbyggnaden finns det enorma monumentet National War Memorial och krigsmuseet Canadian War Museum. Här kan man få en bra bild över landets historia, hur dess invånare påverkats och utvecklats.

 

Söker du en paus är ett besök vid ”the Canal”, Rideau-kanalen ett måste. Här mitt i staden ligger ett härligt område för promenader, en cykeltur, rullskridskor eller bara för att pausa. Den 202 km långa kanalen, 19 km handgrävd, stod färdig 1832 och finns nu med på UNESCO’s världsarvslista. Det finns trevliga båtturer på kanalen.

Det härliga ByWard Market är ett absolut måste! Här är roligt att strosa omkring på dagen och handla allt från frukt och bär till souvenirer. På kvällen finns trevliga matställen.

Ottawa bjuder även på många festivaler, allt ifrån tulpanfestival i maj, musikfestivaler av olika slag till vinterfestival med skridskoåkning på ”the Canal”.

Läs mer om destinationerna

Vy över Rideau-kanalen i Ottawa.

Klimat och väder

Swanson's tips

Att göra i Ottawa

Kringområdet Östra Kanada

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Ingår frukost på hotell i USA och Kanada?

Fungerar min mobiltelefon i USA och Kanada?