Vancouver

Vancouver är Kanadas stora metropol på västkusten. Staden är utgångspunkt för bilturer, kryssningar och tågresor i Kanada och till Alaska. En trevlig stad inramad av vackra omgivningar med mycket vatten och berg. Höjdpunkter är Stanley Park, Granville Island, Canada Place, Robson Street och naturligtvis Capilano Park med Capilano Suspension Bridge.

Det moderna downtown inkluderar historiska Gastown, ett område med en härlig atmosfär. Den historiska stadskärnan i Gastown är den äldsta delen av staden och idag är det en av de vackraste stadsdelarna med boutiquer, gallerier och restauranger.

Norr om downtown hittar du hamnområdet med utsikt över Burrad Inlet och Canada Place, som är ett underhållningskomplex och avgångs- och ankomstpunkt för kryssningar till Alaska.

För att prova stadens nattliv tar du dig till Granville Street med många barer, restauranger och klubbar.

En av de mest populära platserna, särskilt vid solnedgången är English Bay Beach. Fortsätt gå (eller cykla) västerut och du kommer till Stanley Park, en grön oas bara några minuter från downtown. Kilometer efter kilometer av vandringsleder tar dig förbi konstverk, totempålar och attraktioner för hela familjen.

Västerut från downtown kommer det exklusiva West End, ett stort bostadsområde som ligger centralt vid Robson Street – stadens främsta shoppingområde.

Ett måste är en tur med Skyride Gondola till toppen av Grouse Mountain som ligger inom bekvämt avstånd från centrum.

Läs mer om destinationerna

Flygvy över downtown Vancouver.

Klimat och väder

Swanson's tips

Att göra i Vancouver

Kringområdet Västra Kanada

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Ingår frukost på hotell i USA och Kanada?

Fungerar min mobiltelefon i USA och Kanada?