Quebec City

Kanadas kanske vackraste stad, ett måste att besöka. Staden upplevs bäst till fots. Ringmur, gamla hus, smala gränder och ett härligt folkliv. Skön atmosfär och en stad att bli charmad av.

Här vid St. Lawrenceflodens strand sitter det franska Kanadas hjärta, staden vars historia går tillbaka till den förste franske
upptäcktsresanden, Jacques Cartier på 1500-talet. Denna promenadvänliga och historiska stad är provinsen Quebecs huvudstad
med dryga halvmiljonen invånare. Här kan du strosa på stenlagda gator bland mysiga kvarter, shoppa i boutiquer, studera konstnärers alster, äta gott på en mysig liten restaurang eller slå på stort med en festmåltid på det anrika slottshotellet Chateau Frontenac.

Quebec City har sedan 1985 varit med på UNESCO’s världsarvslista och är en av Nordamerikas äldsta städer. Staden är indelad i tre delar, Basse-Ville (den nedre och äldsta delen), vid foten av Cap Diamant och längs St. Lawrencefloden. Ovanför ligger den av stadsmuren inringade Haute-Ville (övre delen) med både den lutherska och den katolska katedralen samt magnifika Chateau Frontenac. Utanför stadsmuren finner man Grand Allée med Hotel du Parlament (stadshuset) och Assemblée National, där provinsens styrande håller till (regeringsbyggnaden).

Det är lätt att fördriva flera timmar och bara promenera i de mysiga kvarteren, eller vandra på stadsmuren runt Haute Ville. Staden har flera intressanta museer som t.ex. Musée des Ursulines som ligger i klostret med samma namn.

Varför inte ta en Hop-on, Hop-off-tur med öppen dubbeldäckare? Bussen tar er bl.a. till fortet där ni kan se vaktombytet och till ställen med riktigt vacker utsikt över dalen och till stadsdelar som man kanske inte så lätt kommer till.

Utan svårighet kan man tillbringa flera givande dagar i och omkring provinsen Quebecs huvudstad, Quebec City!

Läs mer om destinationerna

Chateau Frontenac i Quebec City.

Klimat och väder

Swanson's tips

Att göra i och kring Quebec City

Kringområdet Östra Kanada

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Ingår frukost på hotell i USA och Kanada?

Fungerar min mobiltelefon i USA och Kanada?