Kanada

Kanada erbjuder spännande storstäder, både moderna och historiska. Härlig natur, både vacker och dramatisk, upplevelser på alla plan, bra shopping, trevliga restauranger och dessutom en fördelaktig valuta!

Östra Kanada har ett vackert böljande och emellanåt bergigt landskap med många gamla europeiskinfluerade städer. Från Toronto och västerut till Calgary finns den stora prärien. Strax väster om Calgary kommer så Klippiga Bergens vackra och dramatiska landskap. Norra Kanada är ofta svårtillgängligt för turisterna, men den som söker äventyrligare och kargare sevärdheter kan besöka Yukon-territoriet i kombination med Alaska.

Väldiga områden av orörd natur och vilda djur lämpar sig för individuell bil- och husbilssemester. Spännande storstäder som Vancouver, Montreal och Toronto lockar. Landskapet varierar från imponerande Rocky Mountains med glaciärsjöar, vilda floder och snöiga bergstoppar till pittoreska byar vid atlantkusten. För den som letar efter lugn och stora vidder är den norra provinsen Yukon ett måste.

Cowgirl rider med Kanadas flagga på Calgary Stampede.

Swanson's tips

Swanson's Kanada

Fakta Kanada

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i Kanada?

Ingår frukost på hotell i USA och Kanada?

Behöver man internationellt körkort i USA och Kanada?