Banff, Lake Louise & Jasper

Den mycket charmiga och populära turistorten Banff har ett fantastiskt läge i Klippiga Bergen. Ta en tur med linbanan upp till Sulphur Mountain och få en riktigt spektakulär vy över The Canadian Rockies. Besök Lake Louise, en turkos glaciärsjö där ett slottshotell har en av de mest storslagna utsikter man kan tänka sig med majestätiska berg i bakgrunden. I Jasper ska ni inte bli förvånade om ni ser elks (kronhjortar) lugnt promenera på gatorna. Ett område med naturupplevelser av världsklass!

Banff stad är en mycket populär och charmig turistort med fantastiskt läge i Klippiga Bergen. På huvudgatan Banff Avenue finns hotell, butiker, barer, restauranger och pubar. Staden kom till när heta källor upptäcktes 1880. Hika direkt i närheten eller ta en tur på Bow River som är perfekt för paddling. Banff National Park är mycket vacker. Åk till toppen av Sulphur Mountain på Banff Gondola för att njuta av panoramautsikten över dalen nedanför eller vandra på en av de många vandringslederna. Från november till maj är parkens torra pudersnö populär bland skid- och snowboardåkare på alla nivåer.

Lake Louise är en turkos glaciärvattensjö i hjärtat av Banff National Park. Sjön matas av Victoria-glaciären i slutet av sjön och den turkosa färgen ändras något med årstiderna. En riktig kanadensisk aktivitet som paddling på sjön är en höjdpunkt. Runt sjön finns också många vackra vandringsleder. Dessutom kan du besöka det ståtliga Fairmont Chateau Lake Louise, ett lyxhotell precis vid sjön.

Lake Louise Village är en liten by med några få hotell och ett litet köpcentrum med informationscenter. Läget är centralt för attraktionerna i Banff National Park, som Moraine Lake och Lake Louise.

Highway 93, bättre känd som Icefields Parkway är en vacker väg på ca 230 kilometer som går mellan Lake Louise och Jasper National Park. Vägen slingrar sig genom en fantastisk vacker natur. Efter varje krök finns en ny vy som är ännu vackrare än den förra. Längs vägen passerar du glaciärer, berg, vilda floder och turkosblå sjöar som Peyto och Bow Lake.

Jasper National Park är en vacker nationalpark med många av de vackraste sevärdheterna. Parken har breda dalar och sjöar. Förutom vackra sjöar erbjuder Jasper naturupplevelser med vilda floder och storslagna berg med glaciärer och snö. Byn Jasper ligger centralt i Jasper National Park och består huvudsakligen av hotell, restauranger, affärer och några bostadsområden. Nästan alla sevärdheter i nationalparken kan enkelt ses med hyrbil eller husbil.

Läs mer om destinationerna

Biking i Banff National Park.

Swanson's tips

Utflykter

Kringområdet Västra Kanada

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Ingår frukost på hotell i USA och Kanada?

Fungerar min mobiltelefon i USA och Kanada?