Hawaii

Aloha! Detta är ett ord som kan symbolisera hela besöket på Hawaii. Aloha betyder välkommen och trots att det kommer många turister känner man sig verkligen välkommen.

Hawaii är ett av de bästa och trevligaste resmål man kan tänka sig. En vacker och tilltalande natur, härligt vatten och fina stränder och ett behagligt klimat kombinerat med fina hotell, ett brett utbud av shopping och restauranger och allt i alla prisklasser gör Hawaii till det perfekta resmålet.

Hawaii har alla förutsättningar för att resan ska bli lyckad. Hawaii är mycket naturskönt med sina dramatiska vulkanberg som reser sig rakt ur havet och med många härliga sandstränder och ett varmt och skönt väder. Här finns också storstadsliv i Honolulu, småstadsliv i Lahaina, men ett ögonblick senare känner man av det riktiga Söderhavet.

Kombinera flera öar

När ni reser till Hawaii rekommenderar vi att ni besöker minst två öar. Honolulu är den naturliga inkörsporten och förvisso en storstad, men en mycket trevlig sådan. Waikiki Beach är nästan oslagbar. Fin strand, oftast lugnt vatten, därför bad- och barnvänligt. Honolulu har ett stort utbud av affärer, restauranger, nöjen och hotell i alla prisklasser.

Den populäraste ön är Maui som har den perfekta blandningen av vacker natur, fin strand, nära till shopping och restauranger med mera. Kauai är en lugn ö med dramatisk natur, kanske till och med lite vackrare. Stora ön Hawaii har många sevärdheter men också lite mer söderhavsliknande atmosfär och inte särskilt många hotell. Vi kan även erbjuda heldagsutflykter till andra öar. Ett bra alternativ är att kombinera Honolulu med en kryssning och se flera öar.

Kombinera med Kalifornien eller New York

Även om det är synd att ta tid från härliga semesterdagar på Hawaii kan resan kombineras med ett tredagars stopp i San Francisco på utresan. Ni kan även kombinera med New York eller Los Angeles. Givetvis kan ni ta en hel extravecka i Kalifornien och bila runt och se mer. Numera kan ni även välja att endast ta en natt på ut- eller hemresan på fastlandet för att bryta flygresan. Bra för barnfamiljer.

Hawaii prisvärt

En resa till Hawaii kostar mindre än vad man tror, samtidigt som hotellen håller bra standard. En annan fördel med Hawaii är det stora utbudet på restauranger, ni finner måltider i alla prisklasser. Har ni lägenhet med självhushåll är det en ren fröjd att handla på en supermarket med utbud och kvalitet som slår det mesta och till bra priser.

Behagligt klimat

Hawaiis öar har ett behagligt klimat, det är nästan aldrig för varmt, utan ständigt finns en svalkande bris. Relativt ofta förekommer någon regnskur på eftermiddagen. Temperaturen är jämn året om. Det förekommer dock stora variationer, det kan skilja bara några kilometer mellan den regnigaste platsen med 7.000 mm regn per år och torrare platser med bara 200 mm.

På Maui är det betydligt torrare vid Wailea än i Kaanapali. Kauai har som regel mer nederbörd än Maui, speciellt delen kring Hanalei. På stora ön Hawaii är det liten nederbörd i Waikoloa där de flesta hotellen ligger.

Det finns mängder av underbara stränder på alla öarna. De bästa är dock Waikiki Beach i Honolulu, vid Kaanapali på Maui och i Poipu Beach på Kauai.

Stränder

Det finns mängder av underbara stränder på alla öarna. De bästa är dock Waikiki Beach i Honolulu, Kaanapali-stranden på Maui och i Poipu Beach på Kauai.

Golf på Hawaii

För amerikanen är Hawaii golfstaten nummer ett. På samtliga öar finns många golfbanor. Oahu (Honolulu) har 26 banor varav 15 är öppna för allmänheten, Maui har 6 stycken.

Hyrbil

Med egen bil får man givetvis uppleva mycket mer och kan komma bort från själva turistområdena. I Honolulu klarar man sig bäst utan bil, men vi rekommenderar en örundtur eller en bilhyra för en dag.

På Maui bör man absolut hyra bil ett par dagar. Bor man i Kaanapaliområdet klarar man sig bra utan bil, förutom att man bör hyra några dagar för utflykter. Samma sak gäller om man bor på Plantation Hale på Kauai, annars rekommenderas bilhyra hela tiden liksom under vistelsen på stora ön Hawaii.

Det är lätt att köra bil på Hawaiiöarna, även om vägarna kan vara smala och krokiga. Med den egna bilen hittar ni er egna lilla strand, kommer bortom allfartsvägarna och finner det riktiga Söderhavet.

Hanauma Bay, Oahu.

Klimat och väder

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagmedeltemperatur 25 25 25 25 26 27 28 28 28 28 27 25
Nattmedeltemperatur 19 19 20 20 21 22 23 23 23 23 21 20
Medeltemp. vatten 24 24 24 25 26 26 27 27 27 27 26 25
Soltimmar/dag 7 8 8 9 9 9 9 9 9 8 8 6
Regndagar/månad 8 5 6 6 3 3 3 3 4 6 6 8

Swanson's tips

Swanson's Hawaii

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Vad är resortavgift?