New York City

Knappast någon annan stad i världen kan erbjuda lika mycket som New York. Med Swanson’s upplever du New York på bästa sätt.

Välj sightseeing med lokal engelsk guide, eller vår egen tur med svensk guide eller varför inte med privat svensk guide. Vi erbjuder ett flexibelt program med en servicenivå du själv väljer inklusive komplett service med ankomsttransfer, sightseeing och svensk guide. Vi kan hjälpa dig med teaterbiljetter, restaurangbokningar och utflykter.

New York är i dag lika nära som London eller Paris (nästan i varje fall) och det är även mycket vanligt med weekendresor till New York.

Ingen annan stad har ett lika enormt utbud. All världens kök finns representerade. Fantastiska restauranger, med priser från det billigaste till astronomiska. Här finns också allt i nöjesväg. Man får bara inte missa en Broadway-musikal, men här finns också teater, konserter, klubbar med mera. Ingen annan stad har ett sådant museeutbud. Gillar ni att shoppa har ni funnit ert eldorado. Det som inte finns att köpa i New York, finns nog överhuvudtaget inte alls.

Första mötet med världsstaden får er kanske att stanna upp ett ögonblick, de häftiga skyskraporna, de många människorna trafikintensiteten, atmosfären och det enorma utbudet av allt. En helg eller en vecka i New York kan bli en verklig höjdpunkt. Det bästa med New York är att man kan besöka staden hur många gånger som helst och besöken blir bara bättre och bättre.

Sevärdheter billigt
Många av stadens sevärdheter är också relativt billiga. Man kan se och uppleva mycket i New York utan större kostnader. FN, Circle Line, Ground Zero, Hudson Yards med flera är alla prisvärda. Museer har låga entréavgifter, ofta finns en veckodag med gratis entré. Många offentliga byggnader är spännande att besöka, till exempel Chrysler Building, Grand Central Terminal och Rockefeller Center. Billigast och kanske roligast är vandra omkring och titta, titta på byggnader och människor (people watching) av alla nationaliteter och samhällsklasser.

Utflykter
Samtidigt som weekendresor blir allt mera populärt stannar fler resenärer längre. Swanson’s kan erbjuda utflykter med både svenska och engelska guider. Sightseeing, helikopter, cykelturer, Factory Outletshopping och tur till Washington DC. Vill du uppleva allt väljer du vår Rundresa New York, ett veckopaket med dagliga utflykter och svensk reseledare.

New York är billigt och dyrt
Vad man än gör i New York, så finns hela skalan. Man kan äta billigt eller dyrt. Man kan handla billigt eller väldigt dyrt. Swanson’s har ett varierat utbud av hotell från turistklass till lyxklass.

Läs mer om destinationerna

Times Square i New York.

Klimat och väder

New York har ungefär samma klimat som Sydsverige, med undantag av sommarmånaderna som oftast är betydligt varmare och vintern är lite kortare. Från mitten av oktober till mitten av april gäller därför varmare kläder och regn och snö förekommer.

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagmedeltemperatur 4 5 9 14 21 25 28 27 24 18 12 6
Nattmedeltemperatur -4 -4 0 5 11 17 19 19 16 10 4 -2
Regndagar/månad 8 7 9 9 8 7 7 7 6 5 8 8

Områden

Manhattan

Harlem

Upper East Side/East Side

Upper West Side/West Side

Central Park South

Midtown

Times Square/Theatre District

Meatpacking District

Chelsea

Greenwich Village

East Village

Soho

Chinatown/Little Italy

Lower East Side

Tribeca

Financial Area/Battery Park

Swanson's tips

Swanson's New York

Sevärdheter

Kultur & Nöjen

Sport

Utflykter

Restauranger

Kommunikationer

Hotell

Hilton New York Times Square

New York City

Kixby

New York City

Holiday Inn Express Midtown West

New York City

Embassy Suites by Hilton New York Manhattan Times Square

New York City

DoubleTree by Hilton Hotel New York City Chelsea

New York City

Hotel 50 Bowery NYC

New York City

Homewood Suites by Hilton Times Square-South

New York City

Chelsea Savoy Hotel

New York City

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?