Arches National Park

Besök Arches för att upptäcka ett landskap av kontrasterande färger, bågar och stenformationer som inte liknar någon annan i världen.

Arches National Park innehåller världens största koncentration av naturliga sandstensvalv. Hela parken avslöjar berglager från miljontals år av nedfall, erosion och andra geologiska händelser. Ett bra resmål för familjer, där den häpnadsväckande utsikten kan glädja äventyrare i alla åldrar. Klimatet i Arches kan vara intensivt med varma somrar, kalla vintrar och väldigt lite nederbörd.

Arches National Park är en av Utah’s fem nationalparker och placerad i sydöstra delen, 8 km norr om staden Moab. Vandrare kan välja från ett brett utbud av vandringsleder, från korta tjugo-minuters promenader som leder upp till många av de största valven i parken, till mer äventyrliga vandringar.

Parken innehåller också en häpnadsväckande mängd andra geologiska formationer. Kolossala sandstensfenor, massiva balanserade stenar, över 2.000 sandstensvalv, samt svävande tinnar. Landscape Arch, med parkens största ljusöppning på 93 meter, är ett bra ställe att titta på soluppgången. För dem som föredrar att förflytta sig med bil, finns många natursköna vägar som visar några av parkens största valv, inklusive en körning till en av de mest ikoniska klippformationerna i världen, Delicate Arch Viewpoint, vilket är många besökares favoritplats när det gäller solnedgångar.

För boende i Arches, är camping ett populärt alternativ. The Devils Garden Campground ligger 28 km från parkens infart, är öppen året runt och har 50 uppställningsplatser. Vill man inte campa så kan man välja att bo på hotell i närliggande Moab. Vi rekommenderar att man förbokar sitt boende då utbudet i området är mycket begränsat.

Arches National Park (U.S. National Park Service)

Arches National Park i Utah.