Zion National Park

En av Amerikas vackraste nationalparker.

Zion ligger i sydvästra Utah. Du kan besöka Zion National Park året runt, men bästa tiden är mellan maj-september.

Namnet Zion kommer från mormonerna – Zion betyder nämligen en helig plats – vilket ni kommer förstå när ni får se den fantastiska naturen i området.

Den finaste upplevelsen får man om man kommer österifrån. Först på slingrande vägar mellan schackmönstrade klippväggar. Detta är naturens svar på Manhattan.

I parken kan du rida, vandra, cykla, bila eller åka buss genom kanjonen och uppleva de häpnadsväckande sandstensformationerna som växlar färg från orange till rosa och olika nyanser av vitt.

En av höjdpunkterna är klipplandskapet Big Bend där Virgin River under flera tusen år slipat ner klipporna och skapat en hästskoformad fördjupning. En annan är den ”gråtande” klippan Weeping Rock, som är en klippvägg där vattnet rinner ner från kanten så att det liknar tårar.

Boende
Man kan bo på Zion National Park Lodge inne i parken men som bör bokas i god tid. Vi kan annars rekommendera att bo i pittoreska Kanab – här har vi bl.a. hotell Parry Lodge som är ett historisk landmärke. Från Kanab har ni inte heller långt till Bryce Canyon. Varför inte passa på att besöka en nationalpark till när ni ändå är i ” krokarna ”.

Zion National Park (U.S. National Park Service)

Zion National Park, Utah.