New York skyline.

New York Weekendpaket

City & Weekendpaket, reslängd 6 dagar/4 nätter

Det kan tyckas häftigt att resa så långt som till New York över en helg, men vi lovar att det kommer att bli en av de bästa resor ni gjort. Weekendresor är en av våra absoluta storsäljare!

En weekendresa till New York är faktiskt en ovanligt klok idé. Vill ni unna er något speciellt, fira, shoppa eller bara komma iväg en helg, så blir New York weekend en minnesvärd resa.

Komplett weekend

Swanson’s erbjuder den kompletta weekenden. Resorna sker med SAS som flyger nonstop från både Stockholm och Köpenhamn. Svensk färdledare möter på flygplatsen och på sightseeingturen får ni värdefull information som hjälper er att få ut mesta möjliga. Hemresan sker framåt kvällen, så en stor del av hemresedagen är också i New York. Således hinner man med otroligt mycket på en helg. New York lever 24 timmar om dygnet och allt finns i överflöd.

Tänk på att hos Swanson’s ingår transfer när ni ankommer, sightseeing och svensk färdledare. Dessutom har vi många lyxiga tillägg att välja mellan; limousinetransfer, helikopterturer, musikalbiljetter, restaurangbokningar med mera.

  • Flygresa
  • Hotell
  • Ankomsttransfer*
  • Svensk färdledare de tre första dagarna
  • Sightseeing

Avresor torsdagar 2020

23/1, 20/2, 27/2, 12/3, 19/3, 9/4, 23/4, 30/4, 7/5, 14/5, 21/5, 11/6, 18/6, 2/7, 9/7, 20/8, 27/8, 3/9, 10/9, 17/9, 24/9, 1/10, 8/10, 15/10, 22/10, 29/10, 12/11, 26/11, 3/12 och 19/12 (lördag).

Övriga torsdagar kan vi arrangera egen transfer och sightseeing med engelsk guide.

*Ankomsttransfer:
Svensk guide finns på flygplatsen och assisterar till transferbuss. Transfer sker till Skyline, Doubletree Chelsea, Embassy Suites, Lotte New York Palace, Kixby och Homewood Suites. Resenärer till Chelsea Savoy, Metro, 50 Bowery och Millennium har transfer till Skyline eller Embassy Suites varifrån man får ta taxi på egen bekostnad till dessa hotell.

Sightseeing

En omfattande city sightseeing med svensk guide ingår i priset. Fredag förmiddag går vår stora sightseeingtur med svensk guide på Manhattan. Vi får se mycket av det som gjort New York så välkänt. Radio City Music Hall, Lincoln Center, Dakota Building, vidare genom Central Park till Museum Mile där vi passerar Guggenheim och Metropolitan Museum. 5th Avenue, Trump Tower, Rockefeller Center, Empire State Building, Meatpacking District med Chelsea Market och High Line, Soho, Charging Bull, Battery Park varifrån man kan se Frihetsgudinnan. Turen avslutas normalt vid 9/11 Memorial.
Turen utgår från Embassy Suites eller Skyline Hotel.
Tid: 4,5-5 timmar.

New York skyline.

City Safari

Arrangeras flertalet lördagar. Tillsammans med svensk guide tar vi tunnelbanan till Battery Park varifrån båten går till Frihetsgudinnan. Ett kort stopp innan vi fortsätter till Ellis Island, nålsögat för alla immigranter. Kanske hittar ni någon anförvant i rullorna. Väl tillbaka på Manhattan besöker vi flera historiska platser på nedre Manhattan t.ex. Fort Amsterdam, numera Museum of the American Indian. Vi ser de populära Charging Bull och Fearless Girl-skupturerna. Kort promenad till Wall Street och Federal Hall National Memorial, där George Washington installerades. Vi avslutar vid den vackra Trinity-kyrkan.
Turen beställes och betalas på plats. Pris US$45.

Egen Limousine

Varför inte lyxa till resan och boka egen bil och chaufför. Vi har tre storlekar bl.a. en Superstretch Limousine. Bilarna kan även bokas till egna turer inom Manhattan eller för återresan till flygplatsen. Kontakta oss för prisuppgift.

Gruppweekend

Är ni några stycken som reser tillsammans, så kan Swanson’s hjälpa till att göra helgen ännu trevligare. Är ni minst 10 fullt betalande som reser tillsammans kan vi hjälpa till med restaurangbokningar på valfri restaurang, returtransfer med mera. Större grupper erhåller gruppriser.

Flyg bekvämare – SAS Plus

Det är ofta mycket fördelaktiga priser att uppgradera till SAS Plus. SAS Plus ger bl.a. bättre stol, mer benutrymme, två bagage, val av måltid, fria drycker, fri förseating och tillgång till lounger och Fast Track i Skandinavien och New York. För att få de billigaste priserna måste man boka i god tid. SAS Plus finns från cirka 3.000:- i tillägg per väg. Vi kan även erbjuda priser i business class.

Hotell

Millennium Times Square

New York City

Skyline Hotel

New York City

Lotte New York Palace

New York City

Kixby

New York City

Hotel 50 Bowery NYC

New York City

Homewood Suites by Hilton Times Square-South

New York City

Embassy Suites by Hilton New York Manhattan Times Square

New York City

Element New York Times Square West

New York City

DoubleTree by Hilton Hotel New York City Chelsea

New York City

Chelsea Savoy Hotel

New York City

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

När ska jag senast betala handpenning respektive slutbetalning för min resa?

Hur tidigt eller när kan jag köpa min Swanson’s resa?

Bokningsförfrågan

Fyll i dina uppgifter för att skapa en bokningsförfrågan. Vi kontaktar dig senast nästkommande vardag. Observera att detta inte är en bokning.

Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.
Detta fält är inte ifyllt korrekt.