San Diego

Americas Finest är vad San Diego kallar sig själv och efter ett besök i staden är man nog benägen att hålla med. San Diego har fantastiskt mycket att erbjuda.

Utomhuslivet lockar självfallet med södra Kaliforniens klimat. Mängder av stränder finns längs Stillahavskusten och längs Mission Bay.

SeaWorld med bland annat delfinshower är ett populärt utflyktsmål. En anläggning med fiskar och havsdjur där man bör planera att spendera en stor del av en dag. San Diego Zoo i Balboa Park mitt i staden räknas som ett av världens bästa zoo. Balboa Park anlades till en stor utställning i början av 1900-talet och har vuxit upp till en oas mitt i San Diego. De flesta av museerna finns samlade i parken.

Downtown har fått en ordentlig ansiktslyftning och kalllas Gaslamp Quarter. Många kvarter är restaurerade i gammal stil med många restauranger och barer och är San Diegos nöjesdistrikt. Här finns gott om hotell. Stadens stora Convention Center ligger centralt i downtown just vid havet. San Diegos Fisherman’s Wharf heter Sea Port Village och ligger i centrum vid småbåtshamnen. San Diego var förr en av marinens största hamnar. Idag finns bland annat hangarfartyget USS Midway som intressant museum. Halvön Coronado är ett välkänt exklusivt område med flera kända hotell, till exempel klassiska Hotel del Coronado och mera moderna Loews.

Närheten till Mexiko märker man direkt i både arkitektur, restaurangutbud och att spanska är vanligt. Det kan vara kul med ett besök ”south of the border”. Det tar mindre än en halvtimme från centrum till Tijuana. Bil är inte att rekommendera till Mexiko, bättre att utnyttja San Diego Trolley. Har ni gott om tid kan ett besök i gränsstaden Tecate rekommenderas, en liten stad utan Tijuanas kommers och vägen ner går genom ett stycke fin Kaliforniennatur (väg 94). I Old Town kan man uppleva den spansk-mexikanska arkitekturen och atmosfären utan att passera gränsen. Här finns också affärer och flera mexikanska restauranger.

Mission Bay

Även om downtown är trevligt rekommenderar vi boende i Mission Bay-området. Här känns det som om man skulle kunna möta Beach Boys var som. Området vetter dels mot havet och dels finns en stor vik som bildar en insjö. Bra stränder åt båda hållen, aktiviteter, affärer, restauranger med mera. I norr gränsar Mission Bay till La Jolla som är en välmående, pittoresk och populär förort till San Diego.

Hotell i San Diego

Det finns fyra huvudsakliga områden att bo i. I Mission Bay, norr om staden, ligger hotellen vid eller nära stranden. Ofta med promenadavstånd till affärer och restauranger. Downtown har många hotell. Coronado Island är en exklusiv ö med flera högklassiga hotell. Hotel Circle ligger utanför staden och man bör vara bilburen om man bor här.

Skyline San Diego, Kalifornien.

Klimat och väder

Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagmedeltemperatur 18 19 19 20 21 22 24 25 25 23 21 19
Nattmedeltemperatur 8 9 10 12 14 16 18 19 17 15 11 8
Medeltemp. vatten 15 15 16 16 17 19 21 21 20 19 18 16
Soltimmar/dag 7 8 9 9 8 8 10 9 8 8 9 7
Regndagar/månad 5 6 6 2 2 0 0 0 0 2 3 4

Hotell

Wyndham San Diego Bayside

San Diego

Holiday Inn Express San Diego Sea World - Beach Area

San Diego

Catamaran Resort Hotel and Spa

San Diego

Blue Sea Beach Hotel

San Diego

Best Western Plus Bayside Inn

San Diego

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Hur betalar jag vägtullarna för min hyrbil?

Hur länge måste mitt pass vara giltigt?