Monterey & Carmel

Monterey, 17 Mile Drive och Carmel. Det är många som väljer att köra den legendariska kuststräckan Highway 1 söderut från San Francisco till Los Angeles. När man gör det så är Monterey och Carmel trevliga stopp längs vägen.

Monterey ligger ca 190 km söder om San Francisco. Vid infarten av staden så finner man många enklare motell. Men när man kommer närmre Fisherman’s Wharf-området, som är det lilla centrumet, så finns det bättre hotell samt restauranger och butiker. Samma gäller vid Cannery Row, som ligger i den västra delen av Monterey. Cannery Row är ett gammalt industriområde där man paketerade sardiner mellan 1920-1950. Här ligger ett av Amerikas mest kända akvarier, Monterey Bay Aquarium.

17 Mile Drive är vägen som går mellan Monterey och Carmel. Det är en så kallad scenic drive och är avgiftsbelagd. Längs med vägen ligger exklusiva villor, naturen är dramatisk och här ligger en av USA:s mest berömda golfbana, Pebble Beach Golf Links. Vid infarten till 17 Mile Drive betalar man inträdet och då får man en karta över området och även tips på sevärdheter längs med vägen. Lone Cypress är ett av stoppen och det är även symbolen för Pebble Beach Golf Links.

Carmel är ett charmigt litet samhälle i en stor furuskog. Här finns många små affärer, gallerier, caféer och restauranger och det är en promenadvänlig by som ligger ett stenkast från havet. Många konstnärer och författare har valt att bosätta sig här. De stora hotellen och kedjorna lyser med sin frånvaro och istället finner man flera mysiga Bed & Breakfast och en hel del motell här. Clint Eastwood var borgmästare en gång i tiden och äger fortfarande bl.a. restaurangen på Mission Ranch.

Highway-skylt 1 längs Kaliforniens västkust.

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Behöver man pass och visum för att komma in i USA?

Hur tidigt eller när kan jag köpa min Swanson’s resa?

Vad behövs för att hämta ut din hyrbil?