Monterey & Carmel

Monterey, 17 Mile Drive och Carmel. Det är många som väljer att köra den legendariska kuststräckan Highway 1 mellan San Francisco och Los Angeles. Det tar ett par dagar att köra och då är Monterey och Carmel trevliga stopp längs vägen. De två städerna ligger cirka 15 minuter från varandra men man bör absolut köra vackra 17 Mile Drive istället för huvudvägen.

Monterey ligger ca 190 km söder om San Francisco. Staden är förhållandevis vidsträckt och består av ett par olika områden. Genomgående charmig bebyggelse. Fisherman´s Wharf har många trevliga restauranger och småaffärer och ligger ganska centralt. I centrum finns shopping och fler restauranger. Längre västerut ligger Cannery Row bestående av två huvudgator med mysiga hus, charmiga motell och Inns samt en del restauranger. Cannery Row är ett gammalt industriområde där man paketerade sardiner mellan 1920-1950. Här ligger ett av USA:s mest kända akvarier, Monterey Bay Aquarium.

Staden erbjuder många hotell och motell, enklare vid infarten och längs Munras Avenue. I centrum och Cannery Row finns förstklassiga motell och hotell. Generellt är kostnadsbilden lite högre i både Monterey och Carmel.

Carmel är ett charmigt litet samhälle beläget i en stor furuskog ett stenkast från havet. Här finns många små affärer, gallerier, caféer och restauranger och det är ett promenadvänligt samhälle. Många konstnärer och författare har valt att bosätta sig här. De stora hotellen och kedjorna lyser med sin frånvaro och istället finner man flera mysiga Bed & Breakfast och småskaliga motell. Clint Eastwood var borgmästare en gång i tiden och äger fortfarande bl.a. restaurangen på Mission Ranch.

17 Mile Drive är vägen som går mellan Monterey och Carmel. Det är en scenic drive och är avgiftsbelagd. Naturen är dramatiskt och ger en försmak av klassiska Highway 1. Tillfälle till flera häftiga fotostopp. Lone Cypress är ett populärt fotoobjekt och symboliserar området. Längs vägen ligger också många exklusiva villor och även en av USA:s mest berömda golfbanor, Pebble Beach Golf Links. Man kan köra både från Monterey till Carmel och omvänt, men bäst är från norr till söder. Vid infarten till 17 Mile Drive betalar man inträdet och då får man en karta över området med tips på sevärdheter.

Lone Cypress längs 17 Mile Drive, Kalifornien.

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur tidigt eller när kan jag köpa min Swanson’s resa?

Vad behövs för att hämta ut din hyrbil?