Georgia

The Peach State

Georgia har cirka 10 miljoner invånare. The Peach State och Empire State of the South är några av statens smeknamn. Atlanta är huvudstad och med fler än 400.000 invånare också största stad.

Atlanta räknas också som söderns huvudstad och är regionens ekonomiska motor. Många stora företag har sina huvudkontor här, till exempel CNN, Coca-Cola, UPS och AT&T. Staden är välbesökt av turister och det finns en hel del intressanta sevärdheter. World of Coca-Cola, Georgia Aquarium, Atlanta Zoo och Martin Luther King Memorial är några av dessa.

Den norra delen av Georgia ligger i Blue Ridge Mountains, en bergskedja i de vidsträckta Appalacherna. Delstatens högsta punkt är Brasstown Bald på 1.458 meters höjd över havet, den lägsta är vid havsytan. Kusten är subtropisk med stränder och öar för rekreation.

Vid kusten ligger några av de mest välbevarade gamla städerna med sydstatsatmosfär. Till exempel Savannah som har underbara hus vilka är som hämtade ur Borta med vinden. Här finns fantastiska bed & breakfast i en underbar miljö.

Okefenokee Swamp i sydöstra Georgia är ett stort träskområde väl värt ett besök. Här finns gott om alligatorer och en spännande miljö. Ta en guidad tur i motorbåt, kajak eller kanot. Det finns även möjlighet till övernattning på plattformar ute i träsket.

Tillsammans med fantastiska sandstränder och bad, och dessutom högklassig golf, är Georgia/South Carolina ett perfekt semesterområde april-oktober.

Välkomstskylt i Georgia.

Swanson's tips

Tidszoner

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur tidigt eller när kan jag köpa min Swanson’s resa?

Ingår GPS till min hyrbil?