South Carolina

Delstaten ligger i sydöstra USA och gränsar till North Carolina i norr, Georgia i väst och har Atlanten i öst.

South Carolina, med smeknamnet The Palmetto State (palmens stat), är till ytan och folkmängden nästan identisk med Götaland. I övrigt är det endast Volvo som Götaland har gemensamt med Palmens stat South Carolina då Volvo 2018 började producera bilar i den amerikanska södern utanför Charleston.

För att ta sig till South Carolina är det enklast och bäst att flyga in till antingen Atlanta i Georgia eller Charlotte i North Carolina. Man kan också flyga till Charleston men det är en mindre flygplats med få förbindelser och ofta höga priser.

Om sommaren är det varmt och hög luftfuktighet, vintrarna är milda och bästa perioden att besöka delstaten är vår och höst.

Den folkrikaste delen av South Carolina är den nordvästra hörnan upp mot Georgia och North Carolina där det också är högland och Blue Ridge-bergen slutar.

Man reser till South Carolina framför allt för de härliga stränderna som sträcker sig från badorten Myrtle Beach i norr, som är förhållandevis exploaterat, till Hilton Head Island i syd som är det motsatta.

Delstaten var en central del under inbördeskriget och fler än 200 slag mellan Nord och Syd utkämpades här. Man kan idag besöka gamla Antebellums-plantager där de tidigare ståthållarna bodde, kändast utav dem är Boone Hall som ligger strax utanför Charleston som flera gånger blivit utsedd till USA bästa stad att besöka.

Staten är känd för sin gästvänlighet, sin goda och ibland starka mat, världens starkast chili kommer härifrån Carolina Reaper.

Cheraw State Park, South Carolina.

Swanson's tips

Tidszoner

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Hur tidigt eller när kan jag köpa min Swanson’s resa?

Hur betalar jag vägtullarna för min hyrbil?