Södern

Det finns en speciell känsla i namnet och när man pratar Amerika och Södern vet alla vart det ligger och alla har någon relation hit.

De flesta förknippar Södern med musik, mat, inbördeskrig och nutida kamp för de färgades rättigheter. Man kan med rätta säga att Amerikas musikhistoria föddes i detta område. Soul, blues, gospel, country och rock’n’roll har alla sina rötter här och dessutom frodas de som aldrig förr. Man hittar fortfarande den absolut genuina bluesen men även dagens mer kommersiella storbolagsmusik. Här finns verkligt intressanta storstäder, men också sömnig landsbygd där cikadorna sjunger i träd övertäckta av spansk mossa. Vackra herrgårdar och plantager hämtade direkt från ”Borta med vinden”.

Oavsett ditt intresse kommer Södern att ge dig stora upplevelser. Musiken lockar förmodligen mest, men ta gärna några extra dagar och bila runt och upptäck landsbygden, söderns historia, prova whiskey, sov över på en pampig sydstatsherrgård, besök Coca Cola, koppla av vid fantastiska stränder i Alabama, Georgia eller South Carolina eller bada i varma källor i Arkansas. Huntsville har Amerikas största rymdmuseum, ta del av Martin Luther Kings liv, ta en båttur i Louisianas sumpmarker, besök Dolly Partons Dollywood, upplev storslagen natur i Great Smoky Mountains och Blue Ridge Parkway. Äta måste man och du blir inte besviken. Kreolsk mat med tabasco, gärna ackompanjerad av ett lokalt cajunband och soulfood hittar man överallt. Stora stekar är ett signum, mest kända området är Kansas, medan Söderns bästa stekhus nog är Halls i Charleston. Mikrobryggerier i överflöd, stanna till på Blue Moon Saloon, ett prisbelönt mikrobryggeri, med öl billigare än en Budweiser. Ett verkligt titthål rakt in i Söderns lantliga kulturliv.

Arrangemang Södern

Vi erbjuder olika paket till flera olika platser i Södern. Du kan välja att uppleva en eller ett par platser i kombination eller göra en omfattande resa i Södern. Vi har flera färdiga arrangemang men vi kan dessutom skräddarsy din resa.

Skräddarsytt
Vi hjälper dig att planera din perfekta resa.

Flyg
Flera av Söderns städer har direktflyg från Europa. Du kan flyga in till en stad och hem från en annan.

Startpaket
Enkla paket som inkluderar flyg och ett par nätter på hotell i Atlanta, New Orleans, Memphis eller Nashville. Avresa dagligen och flera flygbolag att välja mellan.

Weekendpaket
Flera av Söderns häftiga städer lämpar sig för en weekendresa. Flyg och tre eller fyra nätter på hotell.

Veckopaket
Flyg och sju nätter på hotell.

Transfer och utflykter
I flera städer kan vi boka transfers och utflykter.

Kombinationer
Vi har förslag på olika kombinationer. Alla städer kan kombineras med ett stopp i New York men självklart kan du kombinera flera av Söderns metropoler och varför inte inkludera en bilhyra?

Drive America
Vi erbjuder flera färdigplanerade bilturer. Bilhyra och alla motell ingår liksom en omfattande vägbeskrivning och information om sevärdheter och attraktioner. Kombinera med ett Startpaket.

Mansions och plantager
En resa i Södern är inte komplett utan att besöka någon av alla de vackra och ståtliga sydstatshemmen, s.k. mansions eller Antebellum Homes. Man kan även besöka och bo på Plantation Homes.

Rundresor med svensk reseledare
Stora Musikresan
Vår specialresa till USA:s största musikmetropoler, New Orleans, och möten med kända musikprofiler. En oslagbar resa med absolut kunnig reseledare.
Södern och Texas
Rundresa som tar dig från Atlanta genom whiskey- och musikhistoria vidare genom Tennessee och en dryg vecka till Texas största sevärdheter

Trombonist i New Orleans.

Swanson's tips

Tidszoner