Amerikansk bonde med traktor.

Eastern Highlights

Rundresa med svensk reseledare, reslängd 12 dagar

I utvandrarnas spår. Rundresa med svensk reseledare, reslängd 12 dagar. Eastern Highlights har nu fått utökat program med fler besök bland svenskbygder i Illinois. Utöver stora städer som New York, Washington DC och Chicago, häftiga naturscenerier i Pennsylvania och Niagara Falls, får du nu besöka klassiska svenskminnen i Andersonville, Bishop Hill och Rockford. Efter avslutad resa kan du fortsätta på egen hand för att hälsa på släkt eller uppleva mer av Amerika.

Resan innehåller många av de mest intressanta sevärdheterna i östra Amerika. Inom Amerika åker vi buss för att se så mycket som möjligt. Dessutom ingår åtta sightseeingturer/utflykter och naturligtvis ingår daglig frukost. Utmärkt hotellstandard. Enklare och bekvämare kan det inte bli.

Svenskminnen

Chicago var en gång den näst största svenskstaden, bara i Stockholm bodde det fler svenskar. Vi besöker bland annat stadsdelen Andersonville. Bishop Hill har blivit symbol för den den svenska invandringen till Amerika och är i dag välbevarad och stolt av sina svenska anor. Rockford blev också ett stort svenskcentra.

Spännande storstäder

Först besöks New York. Vi bor absolut centralt. Sightseeingturen tar oss till Battery Park, Times Square med mera. I Washington DC bor vi nära händelsernas centrum och får se de kända minnesmärkena och regeringsbyggnaderna. Chicago har många vackra klassiska skyskrapor och även några svenska minnen.

Intressant bussresa

Vår bussresa är inte enbart en transport utan vi får se mycket längs vägen. Från Washington DC till Niagara åker vi genom ett vackert, grönt och böljande landskap. Gettysburg ligger vackert och har en mycket intressanta historia. Watkins Glenn är ett säreget vattenfall. Vi bor direkt vid mäktiga Niagara Falls.

Släktresan

Du kan boka Eastern Highlights som en släktresa. Vi hjälper dig att boka flyg dag 11 till valfri stad i Amerika. Hemresa sker sedan med anslutning till Los Angeles, San Francisco, Chicago, New York eller Washington DC där SAS flyg tar vid. Swanson’s släktresa har funnits med sedan starten 1978.

Startpaket

Du kan även använda Eastern Highlights som ett stort startpaket. Efter Chicago fortsätter du på egen hand. Vi hjälper till med planering och bokar lämpligt flyg, bil och hotell. Du kan också välja den korta resan som innebär dag 1-6, det vill säga New York och Washington DC.

Times Square i New York.

Program - Dag för dag

Dag 1. Skandinavien - New York

Dag 2. New York

Dag 3. New York

Dag 4. New York - Washington DC

Dag 5. Washington DC

Dag 6. Washington DC - Gettysburg - Horseheads

Dag 7. Horseheads - Niagara Falls

Dag 8. Niagara Falls - Chicago

Dag 9. Chicago

Dag 10. Chicago - Bishop Hill - Rockford

Dag 11. Rockford - Chicago - hemresa

Dag 12. Ankomst Skandinavien

Nästa avresa sker preliminärt i september 2023. Gör en intresseanmälan eller håll utkik här på vår hemsida när exakt datum är fastställt.

Hotell

Förutom på nedanstående hotell bor vi också en natt i Horseheads, en natt på Embassy Suites i Niagara Falls, två nätter i Chicago och en natt i Rockford.

Embassy Suites by Hilton New York Manhattan Times Square

New York City · 3 nätter

Washington Hilton

Washington DC · 2 nätter

Vanliga frågor

Några utvalda frågor som vi får ibland.
Se fler vanliga frågor

Hur köper jag enklast min Swanson’s resa?

Hur tidigt eller när kan jag köpa min Swanson’s resa?

Hur länge måste mitt pass vara giltigt?